BESLENME

Yemek zamanlarının giderek daha da zorlaştığını gözlemleyebilirsiniz. Yeni yiyecekler yerine, tanıdık yiyeceklerin hazırlanması ve yemek programının belirli bir düzende olması (yemeğin her gün aynı saatte hazırlanması gibi), hem hastanın zaman kavramının korunmasına, hem de sizin zamanınızı ve enerjinizi etkin bir biçimde kullanmanıza yardım eder. Eğer hastanız sürekli hareket ediyor, yemek sırasında oturmak istemiyorsa, az ama sık aralıklarla yedirmeyi deneyebilirsiniz. Yine de hastanın düzenli beslenmesinin sağlanmasındaki anahtarın, göstereceğiniz sabır ve güven duygusu olduğunu unutmayın.

Dehidratasyon (susuzluk), konstipasyon (peklik) ve dalgınlık riskini önlemek için demansı olan kişinin yeterli miktarda sıvı almasını sağlamanız son derece önemlidir. Hastanızın bir gün içinde mümkünse 1,5 litre yani 8 bardak sıvı almasını sağlayın. İştah kaybı varsa doktora başvurun.

Bir diş doktoruna muayene ettirerek dişlerle ilgili bir sorun olmadığından emin olun.