21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Kapsamında Yapılan Etkinlikler

haberler (2)

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında, 19 Eylül 2018 tarihinde, Saat:10.00’da Şişli Belediyesi ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin katkıları ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde Türkiye Alzheimer Derneği Basın Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen toplantıda Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, haberler (1)Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haşmet Ayhan Hanağası ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Doç. Dr. Başar Bilgiç, Hüseyin Beşgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve toplantıya katılan basın mensupları ve Alzheimer hasta ve hasta yakınlarına Alzheimer hastalığı, risk faktörleri ve hastalıktan korunmak için nelere dikkat edilebileceği, dünyada ve Türkiye’deki Alzheimer hasta sayısı ve hastalık üzerine yapılan bilimsel çalışmalar ile ilgili bilgiler vermiştir. haberler (2)Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Ses Sanatçısı Türk Müziği Koro Eğitmeni ve Şefi Recep Alper Çevirel şefliğinde Kadıköy Belediyesi Nihavent Kadınlar Topluluğu, Ortaköy Gönül Dostları Türk Müziği Topluluğu ve Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezinden hizmet alan hasta ve hasta yakınlarından oluşan koro mini konser vermiştir.

• haberler (10)21 Eylül 2018 tarihinde Kağıthane Belediyesi Hamidiye Gençlik Merkezinde yapılan Bilgilendirme Toplantısına Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Barış Topçular;
  • 21 Eylül 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işın Barlan Konferans Salonunda yapılan Bilgilendirme Toplantısına Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Neşe Tuncer;
  • 21 Eylül 2018 tarihinde Bayrampaşa Belediyesi Yücel Çakmaklı Kültür Merkezinde yapılan Bilgilendirme Toplantısına Uzm. Dr. Erdi Şahin;
  • 28 Eylül 2018 tarihinde Bakırköy Belediyesi Sahaberler (8)ğlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda yapılan Bilgilendirme Toplantısına Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Başar Bilgiç konuşmacı olarak katılmışlardır.

haberler (16)21 Eylül Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında, Derneğimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Karanfil Masası işbirliği ile Türkiye Alzheimer Derneği Özel Gündüzlü Bakım ve Evde Bakım Yaşlı Hizmet Merkezinden hizmet alan Alzheimer hasta ve yakınlarına Yıldız Parkı Cam Sera’da canlı müzik eşliğinde yapılan mini konser ile öğle yemeği organizasyonu düzenlenmiştir.

haberler (15)19 Eylül 2018 tarihinde yapılan Türkiye Alzheimer Derneği Basın Toplantısı Kanal D ve TRT1 Ana Haber Bülteni’nde yayınlanarak Alzheimer hastalığına ve Türkiye Alzheimer Derneği’nin faaliyetlerine dikkat çekilmiştir. MeydaScope TV’de Defne Sarıöz İle Özel Yayın Programında Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Başar Bilgiç konuk olarak Alzheimer hastalığının seyri, risk faktörleri ve alınabilecek önlemler ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır. 21 Eylül 2018 tarihinde Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına konuk olarak Alzheimer hastalığı ve Derneğimizin çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeler yapmıştır. haberler (8)24 Eylül 2018 tarihinde saat 19:45’te TeVe2’de Ali İhsan Varol’un sunduğu Kelime Oyunu yarışma programında zeka oyunlarının Alzheimer hastalığına karşı koruyuculuğu konusunda toplumu bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Alzheimer hastalığına yönelik sorular sorulmuştur.

haberler (4)haberler (14)Alzheimer hastalığı konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 24 Eylül 2018 tarihinde yapılan Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün futbolcuları “Alzheimer Hastalarını Sevgiyle Destekliyoruz.” pankartı ile sahaya çıkarak ve 26 Eylül 2018 tarihinde yapılan Fethiye Spor-Sancaktepe Belediye Spor kupa maçında ve 30 Eylül 2018 tarihinde yapılan Göztepe Spor-AtikerKonya Spor maçında Göztepe Spor Kulübü’nün futbolcuları “Alzheimer’ın İlacı Sevgi.” pankartı ile sahaya çıkarak Derneğimize destek vermişlerdir.

haberler (13)Rafinera Yiyecek İçecek A.Ş., 21 Eylül günü üyelerine gönderdiği yiyecek kutularının içine Derneğimize ait 1000 Adet broşürü ekleyerek Alzheimer hastalığı ve Derneğimizin faaliyetleri konusunda toplumu bilgilendirme çalışmalarımıza katkı sağlamıştır.

NOVARTİS A.Ş. ilaç firması, Alzheimer hastalığında erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek amacı ile 3 adet kısa video hazırlayarak Derneğimize destek vermiştir.

haberler (12)SANTA FARMA İlaç Sanayi A.Ş.’nin desteği ile Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık düzeyini arttırmak için günlük yaşamda rutin olarak yapılan etkinliklere yönelik soruların yer aldığı posterler hazırlanmıştır.

ARİS A.Ş. Firması Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haşmet Ayhan Hanağası’nın bilimsel danışmalığı ile Alzheimer hastalarında öz bakım, beslenme düzeni, uyku düzeni, ilaç kullanımı ve günlük yaşam aktivitelerindeki sorunlara yönelik öneriler sunarak erken teşhisin önemine dikkat çeken 2 adet animasyon filmi hazırlamıştır. Hazırlanan bu videolar Türkiye Alzheimer Derneği’nin Facebook ve Instagram sayfalarında paylaşılmıştır.

haberler (11)Derneğimizin Instagram hesabının hikaye bölümünde, MEDİNA TUGRUL ajansı tarafından tasarlanan “Bu hikayeye artık ulaşılamıyor” şeklinde paylaşılan görsel ile Alzheimer hastalığının ilk evrelerinde görülen kısa süreli bellek kaybı konusunda bilgilendirme yapmak ve bu konuda farkındalık kazandırmak amaçlamıştır. Derneğimiz hesabından sayfayı yukarı kaydırarak kullanıcıların bağış yapabileceği “Bu hikayeye artık ulaşılamıyor.” görseli sayesinde Derneğimiz faaliyetlerine dikkat çekmek ve kullanıcıları Derneğimizin bağış sayfasına yönlendirmek hedeflenmiştir. Bu hikayenin başka kullanıcılar tarafından sponsorlu olarak paylaşılması önerilerek Derneğimizin paylaşımlarının daha geniş kitlelere ulaşabilmesi amaçlanmıştır.haberler (9)