9-10-11 Mart 2018’de Türkiye Alzheimer Derneği Şubeler Toplantısı Eskişehir

9-10-11 Mart 2018’de Türkiye Alzheimer Derneği Şubeler Toplantısı Eskişehir Tasigo Otel’de Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kadıköy, Kayseri, Konya, Mersin şubeleri, Karabük Temsilciliği ve Genel Merkezin katılımı ile yapılmıştır. Açılması planlanan Adana Şubesi kurucuları da toplantıya katılmıştır. Toplantı Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu’nun açılış konuşması ile başlamış, şubelerin son 1 yıllık faaliyetlerinin paylaşılması ve değerlendirilmesi ile devam etmiştir.

Toplantıda Türkiye Alzheimer Stratejik Planı hakkında konuşulmuş ve Türkiye Alzheimer Derneği ve şubelerinin orta vadeli Stratejik Planı’nın belirlenmesi için görüşler sunulmuştur. Şubelerin var olan sorunları tartışılmış ve sorunlara çözüm önerileri geliştirilmiştir.

11 Mart 2018’de “Şubelerin ortak proje geliştirme ve yürütme motivasyonlarının arttırılması, Avrupa birliği projelerinde yer almaları için teknik desteğin sağlanması, derneğe bağlı kurulan veya kurulacak olan gündüzlü/sürekli bakım evleri hakkında görüş paylaşılması” konulu çalıştay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü – Kalite Geliştirme Dairesi Başkanlığından Uzm. Fzt. Hatice Reyhan ÖZGÖBEK’in katılımı ile yapılmıştır.

Aynı gün Eskişehir Yatılı Bakım Evi şube yöneticileri tarafından ziyaret edilmiştir.