29Ağu

Koç Üniversitesi Psikoloji Kulübü ve Üniversitenin rehberlik birimi KURES işbirliği ile düzenlenen “Mental Health Awareness Week” kapsamında akıl ve ruh sağlığı kavramı ile ilgili seminerler, workshoplar ve etkinlikler yapılmıştır. Psikoloji Kulübünün, “Mental Health Awareness” haftasını düzenlemelerinin amacı insanlarda akıl ve ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmak ve bu sayede kişilerin bu konu çerçevesindeki ön yargılarını ve yanlış bilgilerini sarsmaktır. Bu nedenle düzenledikleri seminer ve workshoplardan birinde de, insanları Alzheimer Hastalığı hakkında bilgilendirmek üzere Türkiye Alzheimer Derneği’ni davet etmişlerdir.
22 Nisan Çarşamba günü saat 17:30 da gerçekleşen “Alzheimer ile Yaşamak”
konu başlıklı seminerde, Dernek Genel Sekreterimiz Füsun Kocaman Alzheimer Hastalığı hakkında doğru bilinen yanlışları, dünyadaki ve gelecekte beklenen hasta sayılarını, artış nedenlerini, korunma yöntemlerini, hastaların nereden nasıl yardım alabileceklerini, Alzheimer Hasta ve yakınlarının sosyal ve yasal haklarını anlatmış ve Dernek faaliyetleri ile Alzheimer hastaları için kurduğumuz Gündüz Yaşam Evimiz hakkında bilgi vermiştir.

Aynı seminerde, bir hasta yakını olan Canset Babür, bu hastalıkla savaşmanın nasıl bir şey olduğu, bakan kişinin nasıl tükenmişliğe sürüklendiği ve hastalarının bakımının nasıl yapıldığı gibi konuları, kendi deneyimleri üzerinden dinleyicilere aktarmıştır.

9 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek Koç Üniversitesi Psikoloji Günleri’nde Derneğimiz, etkinliğe katılanları Alzheimer Hastalığı konusunda bilgi vermek üzere stand açmaya davet edilmiştir.