Sarıyer Belediyesi işbirliği ile…

bel01

Yerel Yönetimler ve Türkiye Alzheimer Derneğinin halkı bilgilendirme toplantılarından bir tanesi daha Sarıyer Belediyesi ile 21 Ocak Salı Günü gerçekleşti.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Başar Bilgiç’in (Nöroloji Uzmanı) Demans (Bunama) Nedir? Alzheimer Nedir? Nasıl Anlaşılır? Hastalığın evreleri nelerdir? Kalıtımsal mıdır? Tedavi Önerileri? Korunma Yolları Nelerdir?;

bel02

Prof.Dr. Mehmet Şevki Sözen’in (Adli Tıp Uzmanı) Alzheimer Hastalığında Hukuksal Sorunlar? Adli Tıbbi Yaklaşım? Vasi Tayini Nasıl Yapılır? Kimler Vasi Olabilir? Vasilik Ne Kadar Sürer, Nasıl Denetlenir? Yaşlı İstismarı Nedir? konularında bilgilendirme yaptıkları panele katılım oldukça yüksek gerçekleşti.

Hasta yakınlarının sorularına cevap buldukları toplantılarımız diğer yerel yönetimlerle de devam edecek.