Unutanları unutma

Türkİye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, 21 Eylül DünyaAlzheimer Günü nedeniyle Hürriyet’e konuştu. Türkiye’de 600 bin ailenin Alzheimer ile mücadele ettiğini vurgulayan Prof. Kulaksızoğlu, gelmekte olan Alzheimerli hasta dalgasına dikkati çekti. Türkiye nüfusunun yüzde 8.7’sini oluşturan 65 yaş üstü nüfusun hızla arttığını belirten Kulaksızoğlu, “Her 100 kişiden beşi, 65 yaşından sonra Alzheimer olacak. Bu hasta sayısında korkunç bir artış demek. Ancak hastalar için bakım evi, evde bakım, hastaneler ve personel hatta, biz bile hazır değiliz” dedi.

KAHVE İÇİN, BEYNİNİZİ AÇLIŞTIRIN
Dernek yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Barış Topçular ile Doç. Dr. Başar Bilgiç, Alzheimer riskini azaltmak için şu önerilerde bulundu:

Bilgisayarda bilgi işleme egzersizleri yapın.
Akdeniz tipi beslenin, düzenli egzersiz yapın.
Sosyal olun.
Kahve ve kakaonun da koruyucu etkisi var. Günde 3-4 fincan Türk kahvesi (diğerlerinden günde 1-2 kupa) için. Küçük bir siyah çikolatayla kakao da içebilirsiniz.

Alzheimer günü  için İzmir saat kulesi de simge mor renkte parlayacak…