Adım Adım Koşucumuz Olun, Koşarak Bağış Toplayın

anatolya

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ 2016-2017 HEDEF PROJESİ

“YATAĞA BAĞIMLI 500 ALZHEIMER HASTASININ EVLERİNE ÜCRETSİZ HEMŞİRE DESTEĞİ”

Alzheimer Hastalığının son evresinde, hastalar konuşma, ihtiyaçlarını ifade etme, yutma, hareket etme yeteneklerini yitirir. Tamamen yatağa bağımlı hale gelir. Bu nedenle de hastaya sürekli bakım vermek, yaşam kalitesini ve onurunu korumak, yakını için de giderek zorlaşır. Üstelik hasta yakınlarının hiçbiri bu konuda önceden bilgili ve eğitimli kişiler değillerdir; bu zorlu görev karşısında yorulur, çaresiz kalır ve tükenme noktasına gelirler.

Uyku bozuklukları, sinirlilik, moralsizlik, üzüntü, tahammül azlığı ve genel sağlık sorunları bir süre sonra hasta yakınlarını etkiler. Hasta yakınlarının ¼ ü ciddi tedavi gerektiren depresif belirtiler yaşarlar.

Bu projede amacımız yatağa bağımlı Alzheimer hastalarının evlerine ücretsiz eğitimli hemşire ziyaretleri sağlamaktır. Hastayı evinde ziyaret edecek eğitimli hemşire, hem bakım konusunda yardımcı olacak ve hem de yakınlarını bilgilendirecektir.

Hemşire:

• Hastanın hareket kabiliyetini yitirmesi nedeniyle azalan besin ihtiyacı, iştah ve yutkunma sıkıntılarına göre beslenme, sıvı ihtiyacının karşılanması;
  • Çiş kaçırma, tuvalet ihtiyacının farkına varmama, hasta bezine ihtiyaç duyma;
  • Yetişkin birini – hastaya ya da kendine zarar vermeden – yataktan kaldırmak, yatak içinde çevirmek gibi önemli ölçüde fiziksel güç isteyen işlerin teknikleri;
  • Hastada sürekli yatmaya bağlı olarak oluşan yatak yaralarını önleme ve tedavi etme yolları;
  • Hareket edemedikleri için enfeksiyona, nezle, grip gibi solunum yolu hastalıklarına açık olan hastaların, genel hijyenlerinin sağlanması ve bilhassa ağız ve diş bakımlarının yapılması; hakkında bilgi verme ve bizzat uygulama için 2 saatlik ziyarete gidecek ve ziyaret sonunda, hasta ve hastanın yaşam koşulları, hak ettiği bakımı alıp almadığı konusunda rapor düzenleyecektir.

Biz şu ana kadar bu hizmeti 249 hastaya 350 ziyaret ile sağlayabildik.

Ülkemizde 600,000 Alzheimer Hastası olduğunu düşünürsek, sizlerin desteğiyle hizmetimizi 14 şubemizin yer aldığı bölgelerde çok daha geniş kitlelere taşımak istiyoruz.

Lütfen Alzheimer Hastalarına ve ailelerine yardımcı olabilmemiz için bize destek olun.

« 1 of 2 »