Kadıköy Şubesi Etkinlikleri

KADIKÖY ALZHEIMER DERNEĞİ 21 EYLÜL ETKİNLİKLERİNDE;

KADIKÖY BELEDİYESİ ALZHEIMER MERKEZİNDE ÇALIŞMALARA

KATILAN HASTA YAKINLARININ İHTİYAÇLARINA YÖNELİK

“SOHBET TOPLANTISI”, HALKA AÇIK DANSLI, ŞİİRLİ, YEMEKLİ BİR ETKİNLİK İLE DERNEK BAŞKANIMIZ PROF.DR.TÜRKER ŞAHİNER’İN DARÜŞŞAFAKA’DA “ALZHEIMER VE TEDAVİDE UMUTLAR” BAŞLIKLI KONUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Kadıköy Alzheimer Derneği olarak 21 Eylül etkinlikleri kapsamında; bir yıldır danışmanlık verilen Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’nde etkinliklere katılan hastaların hasta yakınlarının ihtiyaçları, beklentileri ve önerileri “sohbet toplantısı” düzenlenerek dinlendi. Onlara ayrıca; dernek çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Hasta yakınlarının hastalara uygulanan çalışma ve her ay düzenlenen konuşma ile hasta yakını destek gruplarından memnun oldukları ve bu tür merkezlerin arttırılarak, hastalarını gerektiğinde yatılı bırakabilecekleri birimlere ihtiyaç duydukları dile geldi. Çözüm önerisi olarak bakımevleri ile hasta yakınlarının bir araya gelebileceği bir toplantı düzenlenmesi önerildi.

Dünya Alzheimer Günü kapsamında; Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’ndeki etkinliğe Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, Sağlık İşleri Müdürü Filiz Ünlü ile hasta, hasta yakınları ve Kadıköy Alzheimer Merkezi Dernek Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Etkinlikte Ayşe Hemşire, “uzaklarda olan bir annenin çocuğa mektubu” başlığıyla bir annenin çocuğuna ileriye dönük kendisine nasıl davranması gerektiğini Alzheimer hastalığı özelinde paralellik kurarak paylaştı. Udi Akif Bey ve Koro eşliğinde “Unutma Beni” isimli parça tüm hastalarla birlikte seslendirilerek, hastaların aslında yaşadığı bu sıkıntı şarkı üzerinden dillendirilmiş oldu. Şair ve Ozanlar Derneği eski Genel Sekreteri Rukiye Turnaoğlu “Gitme Gönül Düşeceğiz” şiirini, kıymetli şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın kuzeni Serpil Tarancı da “Haydi Abbas Vakit Tamam” şiirini okuyarak, duygulu anlar yaşattılar. Danslarla şenlenen etkinlikte Kadıköy Belediyesi’nin “Unutursam Tut Elimi” sloganı ve videosu da katılımcıların hafızalarında silinmez izler bıraktı.

Son olarak da Darüşşafaka Rezidans Yaşlı Bakımevi Üyelerine yönelik olarak Kadıköy Alzheimer Dernek Başkanı Prof.Dr.Türker Şahiner “Alzheimer ve Tedavide Umutlar” başlıklı konuşmasıyla bilimsel son gelişmeleri ve koruyucu amaçlı kullanılan Beynex uygulamasını katılımcılarla paylaştı.

kadikoy (1) kadikoy (2) kadikoy (3) kadikoy (4) kadikoy (5) kadikoy (6)

bilgiliendirme-kadikoy