KONYA ŞUBESİ ETKİNLİKLERİ

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ 2018 yılı ‘’21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ’’

FAALİYET RAPORU

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü   Konya Şubesinde görkemli bir törenle kutlanmıştır.

21 Eylül Cuma günü saat 10.00 da başlayan törenimize Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli , Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, Konya Milletvekili Gülay Samancı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tahir Yüksek, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Celalettin Vatansev, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İlknur Uysal ve bir çok Akademisyenleri, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Neyhan Ergene, İl  Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler  ve Aile İl Müdürü Bilal Erdoğan, Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası Başkanı ve Onursal Başkanı, Tabibler Odası Başkanı  ve Başta Sayın Mehmet Ali Atiker ve sayın Ziya Özboyacı olmak üzere birçok hayır sever sanayici ve iş adamları, 11 Kasım Avrasya Maratonunda bizi temsil edecek (Şu anda bizim özel  tanıtım formalarımızı giyen) Konya maraton grubu, Üyelerimiz, davetliler, gönüllülerimiz, Karatay Belediyesi Kent Konseyi , hasta yakınlarımız ve hastaları ile birlikte teşrif ettiler

1.Bölüm

Programımız  Merkezimizin  Konferans Salonunda Şube Başkanımız Prof.Dr.Figen Güney’in Alzheimer Hastalığı ve şubemizin faaliyetlerini anlatan konuşması ile başladı

Konya (1)

2.Bölüm

Merkezimize devam eden hastası vefat eden iki hasta yakınımızın konuşması  Aysel Yıldırım ve Murat Kılıç

Konya (2)

Konya (3)

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ nin konuşması

Konya (4)

İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç’un konuşması

Konya (5)

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker’in konuşması

Konya (6)

Konya Millet Vekili Sayın Gülay Samancı’nın Konuşması

Konya (7)

1. Bölüm

Konuşmalardan sonra misafirler konferans salonundan terasa davet edildi.

Terasta; Hazırlanan kokteyl ikramı eşliğinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Akademisyenlerinin konseri zevkle dinlendi. Konserin son bölümünde bazı hastalarımız solo şarkı söyledi. Pek çok hastamız ve misafirimiz müzik eşliğinde oynadılar.

Konya (9) Konya (8) Konya (10) Konya (11) Konya (12) Konya (13) Konya (14) Konya (15) Konya (16) Konya (17)

1. Bölüm

Son olarak hastalarımızın hazırladığı sergi gezildi ve özel kutularında aşure ikram edildi.

Konya (19)

5.BÖLÜM

Şube başkanımız Prof.Dr.Figen Güney yerel televizyon kanalında 21 eylül sabah saat 8’de Kanal 42 televizyonunda canlı yayında günün önemini anlattı.

Konya (18)

Aynı kanalda aynı gün 15.30 da Turkuaz programında bir buçuk saatlik yayında (daha önce çekimi yapılan) yaşam evlerimiz tanıtıldı yaşam evi müdürümüz Ayşe Ülker, yönetim kurulu üyemiz Semra Baral ve Mustafa Topbaş ile röportaj yapıldı.

Konya (21) Konya (20)

Dağıtılan aşure paketi sayısından anladığımız kadarı ile 300 kişi üzerinde misafirimiz olmuş

Konya (22) Konya (23)

NOT: Maraton Konya ekibinden Alparslan Ünlü Alzheimer Hastalığını tanıtan tişörtü ile İzmir’ de düzenlenen masterler Türkiye şampiyonasında koşmuş birinci olmuş ve 400 metrede Türkiye rekoru kırmıştır 4.19 saniye ile  dikkat çekici bu rekorda formamızla İzmir’de  Alzheimer Hastalığını  tanıtma imkanını bize vermiştir.