14Ağu

9 Ocak 2018 tarihinde Almanya Alzheimer Derneği ve INA Gönüllü Oluşumu ile bölgede yaşayan Türklere Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın BARAL KULAKSIZOĞLU, Almanya Alzheimer Derneği Başkanı Sabine Jansen, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin BEŞGÜL ve Türkiye Alzheimer Derneği Genel Müdürü Füsun KOCAMAN’ın katılımı ile “Twinning Program” kapsamında Bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Alzheimer’s Disease International’ın “Twinning Program” isimli çalışması üye ülkeler arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşımı, finansal yardım, destek malzemeleri, rehberlik ve eğitim gibi konularda yardımlaşmayı amaçlamaktadır. “Twinning Program” kapsamında 2013 yılında, Türkiye Alzheimer Derneği ile Almanya Alzheimer Derneği eşleşmiştir. Bu çerçevede, 1 Nisan 2015 tarihinde Alanya Belediyesinin de katkılarıyla, Alanya’da yaşayan Alman vatandaşlarına yönelik bir toplantı yapılmıştır. Yapılan bu toplantıya konuşmacı olarak o dönemde hem Almanya Alzheimer Derneği hem de Alzheimer Europe’un başkanlık görevini yürüten, kendisi de bir hasta yakını olan Sayın Heike von Lützau-Hohlbein gelmiştir.

25 Şubat 2016 tarihinde ise Almanya’da yaşayan Türkler için de Berlin Şehitlik Camii’nde bir günlük bir konferans düzenlenmiş ve konferansın ev sahipliğini Berlin Alzheimer Derneği, sponsorluğunu ise ulusal çatıyı teşkil eden Almanya Alzheimer Derneği üstlenmiştir. Yine aynı Program Hareket Planına göre, Türkiye Alzheimer Derneği Genel Müdürü 26 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında, Berlin’de Almanya Alzheimer Derneği’nde eğitim almıştır.

3 Replies to “9 Ocak 2018 tarihinde Almanya Alzheimer Derneği”

1. We’re a group of volunteгs and starting a
    new scheme in our community. Your site providsd us with valuable information to work on.
    Yߋu have done a formidable job and our ntire community wiⅼol bee gratful to you.

Herre is my web page – tribal payday loans online

2. good free dating sites
    adult ads