29Ağu

4.Ulusal Alzheimer Kongresi, 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında Çeşme-İzmir’de başarı ile yapıldı.

Kongreye katılım çeşitli kısıtlamalara rağmen oldukça yüksekti ve katılımcılar kongreden mutlu olarak ayrıldılar.

Bilimsel açıdan gerek yurt dışı gerekse yurt içinden alanında önemli bilim adamları kongrede güncel konu başlıkları altında konuştular. Birleşik Krallık’tan Prof. John Hardy, Alzheimer hastalığında genetik çalışma ve bulguların güncel bir derlemesini yaparken Hollanda’dan Stephanie Vos biyoişaretleyiciler ile kapsamlı bir sunumda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri Harvard Universitesi’nden katılan Alireza Atri tedavide gelinen son durumları özetlerken aynı ülkeden Bob Sergott retina üzerinden Alzheimer hastalığı tanısı konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.

Yurt içinden ise Haşmet Hanağası, Hakan Gürvit, Ümit Özgür Akdemir, Gökhan Erkol, Kaynak Selekler, Şevki Sözen, Emel  Köseoğlu, Özlem Aki Erden, Tuğba Özel Kızıl, Evrim Göde, Eylem Şahin Cankurtaran, Mustafa Cankurtaran, Gülistan Bahat Öztürk, Meltem Halil, Aslı Tufan da alanlarında yaşanan son gelişmeleri aktardılar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.