Prof.Dr. Murat Emre

Onursal Başkan

Prof. Dr. Murat Emre 1956 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğmuştur. İlköğretimini Ereğli’de, orta öğrenimini Konya Maarif Koleji’nde ve Lise öğrenimini Ankara Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiştir.  Mesleki kariyerine yurtdışında devam eden Prof. Emre nöroloji uzmanlığı eğitimini Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde almış bundan sonra İsviçre’de sırasıyla nörorehabilitasyon başasistanlığı ve klinik şefliği, araştırma görevlisi ve özel bir araştırma merkezinin “Sinir Sistemi Klinik Araştırmalar Bölümü” başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. İleri meslek eğitimi için İngiltere’de, Londra “Queen Square National Hospital for Nervous Diseases” hastahanesinde ve A.B.D. de, Boston Harvard Tıp Fakültesinde araştırmacı olarak çalışmıştır. 1989 yılında Doçent, 1996 yılında Profesör olan Murat Emre aynı yıl Türkiye’ye dönmüş ve İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda “Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları Birimini” kurmuştur. Bir süre Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Emre, halen bu Birimin Başkanlığını yürütmektedir. Beyin Araştırmaları Derneği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın kurucusu olan Prof. Emre, Türkiye Alzheimer Derneğinin Onursal Başkanıdır. Prof. Emre’nin ana araştırma alanları Parkinson Hastalığı ve Alzheimer  Hastalığı’dır. Başlıca bu hastalıklar konusunda olmak üzere çok sayıda uluslararası yayını olan Prof. Emre’nin başında bulunduğu çokuluslu bir ekibin 2004 yılında tamamladığı bir çalışmayla yeni bir ilacın Parkinson Hastalığına bağlı bunamada etkili olduğu gösterilmiştir.

Doktorunuza Sorun

Alzheimer hakkında tüm sorularınız bize yazın doktorlarımız cevaplarsın.