17Şub

Alzheimer hastalığı için farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek amacıyla Türkiye Alzheimer Derneği ile birlikte Nobel İlaç Merkezi Sinir Sistemi Grubu fark yaratan projelere imza attı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde sosyal medyada tüm hafta sürecek #rengimihatırlachallenge kampanyası başlatıldı. En sevdiğiniz ve her zaman hatırlamak istediğiniz renkte kıyafetinizle fotoğrafınızı yayınlayın, #rengimihatırla yazıp 5 arkadaşınızı etiketleyin daveti hem cemiyet hayatının önemli isimleri hem de ünlü oyuncular, sanatçılar, hekimler ve iş insanları arasında ilgi gördü. Sosyal medyada 300’ün üzerinde paylaşım yapıldı. Türkiye Alzheimer Derneği hafta boyunca ‘’Alzheimer’ı Konuşalım’’ mottosuyla sosyal medya hesaplarından bilgilendirmeler yaptı. Sadece Alzheimer hastalarına değil onlara bakımveren hasta yakınının önemine ve yaşam kalitesine de dikkat çekti. Covid-19 pandemisine rağmen bu yıl da gelenek bozulmayarak hasta ve hasta yakınları ile birlikte umut balonları gökyüzüne bırakıldı.