EVDE HASTA BAKIM HİZMETLERİ

Alzheimer hastalığının ileriki evrelerinde hasta yatağa bağımlı olduğu için bakım giderek zorlaşmaktadır.  Hasta yakınlarına bu konuda destek olmak üzere Derneğimiz İstanbul’da bir proje başlatmıştır.  Hasta yakınlarının bakımında zorlandıkları, yatağa bağımlı olan hastalara evlerinde hemşirelik ve hasta bakıcılık hizmeti ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Artı Sağlık Evde Bakım Hizmetleri A.Ş. ve Benim Ailem Özel Sağlık Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.  hemşire ve hasta bakıcıları, ihtiyaca göre belirlenecek olan düzenli hasta ziyaretlerini gerçekleştirmektedir.  Bu ziyaretlerde yatağa bağımlı olan hastaların günlük ihtiyaçları olan hijyenik bakımı, ilaçların düzenlenmesi, uzun süreli yatağa bağımlı hastalarda görülen yaraların tedavisi, nefes egzersizleri vb. hizmetleri verilmektedir.

Hasta evde bakım hizmeti programına katılmak isteyenlere başvuru sırasına göre öncelik verilmektedir.  Başvuru için Derneğimizi arayın: 0212 224 41 89.

BAKICI EĞİTİMLERİ

Alzheimer hastalarının özel bir bakıma ihtiyaç duymaları nedeni ile bakıcı olarak çalışan personelin titizlikle seçilmesi ve bu hastalık konusunda bilgili olması çok önemlidir. Türkiye Alzheimer Derneği bu konudaki ihtiyaca yanıt vermek üzere Darülaceze ve belediyeler ile işbirliğine giderek “Yaşlı ve Alzheimer Hasta Bakımı Personel Eğitimi’’ programlarını gerçekleştirmektedir.

Derneğimizi arayın: 0212 224 41 89

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Her ayın 2. Ve 4. Çarşamba günü Şişli Merkezde ve her ayın 2. ve 4. Salı günü Kadıköy’de halka açık bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Bu toplantılarda, uzman konuşmacılar Alzheimer hastalığı, bu hastalığa yakalanan kişilere nasıl bakım verileceği ve hasta yakınlarının sorunlarına çözüm konularında bilgi vermekte ve konukların sorularına cevap vermektedir.

Konu başlıklarından bazıları:

• Demans ve Alzheimer nedir? Sebebi? Tedavi önerileri?
  • Alzheimer Hastalarında Beslenme
  • Alzheimer Hastaların Tıbbi ve Fiziksel Sorunları
  • Alzheimer Hastasında Acil Sorunlar
  • Yatağa Bağımlı Alzheimer Hastalarının Evde Bakımı, Oluşan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
  • Alzheimer Hastalarına Bakım Verenlerde Sorunlar ve Çözüm Önerileri.
  • Alzheimer Hastası ile İletişim, Günlük Yaşamı Kolaylaştırıcı İpuçları
  • Alzheimer Hastalarında Beslenme ve Ağız Bakımı
  • Alzheimer Hastalarında Davranışsal Sorunlarla Nasıl Baş ederim?
  • Alzheimer Hastasının Evde Güvenliğini Nasıl Sağlarım?
  • Alzheimer Hastalığının Hukuksal Boyutu ve Yeni Yasal Düzenlemeler
  • Alzheimer Hastasını Ev İçi Faaliyetler
  • Alzheimer Hastasında Moral ve Motivasyon

Ayrıca uzman psikologların katılımlarıyla, hasta yakınlarıyla “Sohbet ve Danışma” toplantıları düzenlenmektedir.

Merkez:  Halil Rıfat Paşa Mah. Güler Sokak No:37 Okmeydanı / Şişli

Eğitim Programlarımız