26Şub

21 Eylül 2020 Dünya Alzheimer Günü Kampanyası kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden Cevahir AVM ve Medina Tugrul DDB Reklam Ajansı ile ortaklaşa düzenlenen “Unutulmuş Şeyler” adlı sürpriz bir etkinliğe imza attı.

Hem açık havada hem de kapalı alanda “Unutulmuş Şeyler Alzheimer’ın habercisi olabilir” sloganıyla ilan panosu afişleri, sosyal medya paylaşımları gibi görsel yayınlar paylaşıldı. AVM içerisinde Dernek temsilcilerinin katıldığı hem hastalık hem de Dernek tarafından verilen hizmetler hakkında sözlü bilgi verilen bir stant kuruldu. Alışveriş merkezi içinde eşyasını unutanlar (güneş gözlüğü, şapka, baston vb.) için periyodik olarak bir eşya bulunduğuna dair duyurular yapıldı. Kaybolan eşyaları için müracaat eden kişiler Dernek standına yönlendirildi. Etkinliğin amacı, insanların unutkanlıklarını yeniden gözden geçirmelerini ve erken teşhisin önemini anlamalarını sağlamaktı.