17Şub

Belgesel yönetmeni Göksel Gülensoy, kayınvalidesi Sadan Ünüvar’a Alzheimer teşhisi konulması üzerine, ilerlediği her safhasında daha da zorlukları getiren mücadelesini konu edinen belgesel bir film hazırladı. Filmde Sadan Hanım karakterini en beğenilen oyunculardan Canan Ergüder canlandırırken Türkiye Alzheimer Derneği de bilimsel danışmanlık desteğinde bulundu. Ayrıca Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Topçular’ın hastası olan Sadan Ünüvar’ın tedavi sürecinde hekim olarak gereken desteği kendisine vermiştir. Sadan Hanım filmi için uluslararası film müzikleri yapımcısı George Kallis film müziğini besteledi. ‘’Sakın Bırakma’’ isimli parçaya ise söz ve seslendirmesi ile Candan Erçetin hayat verdi. Göksel Gülensoy ayrıca Candan Erçetin ile filmden kesitlerin de yer aldığı duygu yüklü bir klip hazırlayarak 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde tüm dijital platformlarda yayınladı ve 150 binin üzerinde kişi tarafından izlendi. Yakın zamanda Sadan Hanım filmi sinema severlerle buluşacak.