26Şub

Türkiye Halk Sağlığı Derneği, Türkiye’de halk sağlığı konusunda çalışmaya başlayan ilk dernek olarak, 1968 yılında ağırlıklı  olarak öğretmen  olmak üzere  çeşitli mesleklerden 17 gönüllü tarafından kurulmuştur.

Türkiye Halk Sağlığı Derneği , tüm sağlıklı yaşam konularında halkımızı bilgilendirmek,  farkındalık yaratmak, koruyucu ve önleyici sağlık tedbirlerinin alınmasına katkıda bulunmak misyonu ile hizmetlerine devam etmektedir.

Kuruluşunun 51.Yılında Türkiye Halk Sağlığı Derneği, düzenlemiş olduğu ‘’Alzheimer’’ konulu ödül töreninde kurumumuza ve kurum  bünyemizde  bizlere  destek sağlayan ve hizmet eden değerli isimleri ödüle layık görmüşlerdir.

Bu ödüllerin verildiği kategori ve isimlerin bazılarına örnek olarak:

TÜRKİYE ALZHEIMER DERNEĞİ

Hasta yakınları ve Alzheimer hastalığı konusunda uzman hekimler tarafından 1997 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütü olması nedeniyle ve amaç ve faaliyetleriyle ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sağlık alanında eğitim ve hizmet veren diğer hastaneler, kamu ile ilişkili özel ve tüzel sağlık kurumları ve mahalli, mülki ve idari kurumlarla yoğun iş birliği yapmakta olması nedeniyle değer görülmüştür.görülmüştür.

Prof. Dr. MURAT EMRE

Alzheimer ve Parkinson konularında yaptığı bilimsel çalışmalara 3500 üzerinde atıf yapılması ve Beyin Araştırmaları Derneği, Türkiye Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın Kurucu Başkanlığını yapmış olması ve halen Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı olması nedeniyle değer görülmüştür.

HÜSEYİN DEMİRKAN

Türkiye Alzheimer Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Şişli Gündüz Bakım Evi kadrosunda yapmış olduğu çalışmalar ve hastalara özveriyle ve sevgiyle yaklaşımları nedeniyle ödüle değer görülmüştür.