SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ

Tüm aktivitelerde ana amaç hastaların zihinsel ve duygusal olarak desteklenmesi ve günlük yaşam becerilerinin i artırılması ve Alzheimer hastalığının gidişinin yavaşlatilmasıdır

Gazete okuma, şiir okuma, aylık takvim yapma, yemek yapma, takvim yaprağı okuma, hikaye-mani yazma, ayakkabı bağlama, trafik işaretleri, fırıldak çevirme, süsleme çalışması, mikado oynama, tavla oynama, dans etme, bulmaca çözme gibi genel etkinliklerin yanı sıra:

Çay Saatleri: 5 senedir devam etmekte olan bu toplantılarda hastaların iyi zaman geçirmelerine yönelik resim yapma, dans, ritm çalışmaları, nefes alıştırmaları ve vücut egzersizleri vb. etkinlikler gerçekleştirilmektedir.  Hastaların sosyal hayattan kopmamalarını ve hala bir şeyler yapabildiklerini görerek mutlu olmalarını sağlayan bu toplantılar 15 günde bir her ayın 1. ve 3. Çarşambası 14.00- 17.00 saatleri arasında Maslak Kasrı’nda düzenlenmektedir.

Zihinsel aktiviteler: Kavram tanıma, çorap eşleştirme, saat oyunu, şekiller ve renkler, zıt kavramlar, pirinç-nohut ayırma, lego aktivitesi, sesleri ayırt etme,hafıza kartları,günlük işler, normal olmayan yanlış bir özelliği bulma, geometrik şekiller ile resim oluşturma,hikayenin sonunu getirme,renkli şekilleri yerleştirme,mevsim meyve ve sebzelerinin adlarını bulma, hangi nesne ne işe yarar, meyve sepeti hazırlama, mesleklerle ilişki kurma, kelime türetme, hikaye anlatma, bulmaca çözme, hangisi faklı vb.

zihinsel aktiviteler
Psiko-motor aktiviteler:Düğme dikme, sulu boya ile limon baskısı, ipe boncuk dizme,çizgi tamamlama,büyükten küçüğe sıralama, kesme/yapıştırma, sınırlı boyama, parmak boyama,hamur yoğurma, aynı renkleri sıralama, ip dolama, tak-çıkar,bebek sallama, tahta blok yapma, ip bağlama, kule yapma, denge sağlama,bebek giydirme, ayakkabı bağlama gibi.

psikomotor

Bedensel egzersizler:Kuvvetlendirme, germe ve gevşeme egzersizleri, mobilizasyon egzersizleri, top ile egzersizler, denge ve koordinasyon egzersizleri, solunum aktiviteleri, yürüyüş programları, thera-band egzersizleri, bowling ve basketbol oynama, ok atma, vb.

bedensel egzersizler

Sanat aktiviteleri: Ahşap boyama, ebru çalışmaları, drama çalışmaları, çerçeve süsleme, kürdan süsleme, seramik hamuru ile çiçek yapma, fotoğraf çiçeği yapma, okyanus yapma, çiftlik yapma, kumaş üzerine yağlı boya ile resim yapma, stencil kalıp çalışması gökkuşağı, hamurdan çiçek yapma, kozalak boyama, balon-ip ile tabak yapma, mandal çalışmaları gibi.

sanat aktiviteleri

Müzik aktiviteleri: Nefes ve ritim çalışmaları, koro oluşturma, şarkı –türkü söyleme

müzik aktiviteleri

Manevi bakım aktiviteleri: Dini hikayeler okuma, ilahi söyleme, dua etme