YÖNETİM

• Başkan

Prof.Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu 1966 Eskişehir doğumlu olup, ilk-orta ve lise öğrenimlerini Konya’da tamamlamıştır. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Kendisi 1 yıl süre ile SSK Konya Kadın Hastalıkları Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında uzmanlık öğrencisi olarak göreve başlamıştır. Uzmanlık eğitimini 1996 yılında tamamlamış, 1999 da Doçent ve 2004 yılında da Profesör olmuştur. Halen aynı anabilim dalında “Yaşlılık Psikiyatrisi Programı” yürütücülüğünü yapmaktadır. Yurtiçinde, Türk Nöropsikiyatri Derneği, Biyolojik Psikiyatri Derneği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı,  yurtdışında ise American Psychiatric Association, American Pychogeriatric Society, International Psychogeriatric Assoc. üyesidir.

• Eski Dönem Başkanı, Onursal Başkan

Prof.Dr. Murat Emre

Prof. Dr. Murat Emre 1956 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğmuştur. İlköğretimini Ereğli’de, orta öğrenimini Konya Maarif Koleji’nde ve Lise öğrenimini Ankara Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiştir.  Mesleki kariyerine yurtdışında devam eden Prof. Emre nöroloji uzmanlığı eğitimini Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde almış bundan sonra İsviçre’de sırasıyla nörorehabilitasyon başasistanlığı ve klinik şefliği, araştırma görevlisi ve özel bir araştırma merkezinin “Sinir Sistemi Klinik Araştırmalar Bölümü” başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. İleri meslek eğitimi için İngiltere’de, Londra “Queen Square National Hospital for Nervous Diseases” hastahanesinde ve A.B.D. de, Boston Harvard Tıp Fakültesinde araştırmacı olarak çalışmıştır. 1989 yılında Doçent, 1996 yılında Profesör olan Murat Emre aynı yıl Türkiye’ye dönmüş ve İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda “Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları Birimini” kurmuştur. Bir süre Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Emre, halen bu Birimin Başkanlığını yürütmektedir. Beyin Araştırmaları Derneği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın kurucusu olan Prof. Emre, Türkiye Alzheimer Derneğinin Onursal Başkanıdır.

Prof. Emre’nin ana araştırma alanları Parkinson Hastalığı ve Alzheimer  Hastalığı’dır. Başlıca bu hastalıklar konusunda olmak üzere çok sayıda uluslararası yayını olan Prof. Emre’nin başında bulunduğu çokuluslu bir ekibin 2004 yılında tamamladığı bir çalışmayla yeni bir ilacın Parkinson Hastalığına bağlı bunamada etkili olduğu gösterilmiştir.

• Başkan Yardımcısı

Prof.Dr. Haşmet Hanağası

Prof. Dr. Haşmet A. Hanağası 1968’de Sakarya’nın Sapanca ilçesinde doğdu. 1993 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda başladığı uzmanlık eğitimini 1998 yılında tamamladı. 1998 yılında Londra Queen Square Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları biriminde araştırmacı olarak çalıştı. 1999 yılından itibaren İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde çalışmaktadır. Prof. Dr. Hanağası’nın 60’dan fazlası uluslararası dergilerde yayınlanmış olmak üzere 100’den fazla bilimsel makalesi, 6’sı uluslararası olmak üzere 10’dan fazla kitap bölümü vardır. Esas ilgi alanları Alzheimer hastalığının da içinde olduğu tüm demanslar, Parkinson hastalığı ve hareket bozukluklarıdır.

• Sayman

Dr. Başar Bilgiç

Dr. Başar Bilgiç 1973 yılında Ankara’da doğmuştur. 1991 yılında Atatürk Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir. Aynı yıl kazandığı nöroloji uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında 2002 yılında tamamlamıştır. 2002-2004 yılları arasında aynı bölümün Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde fellowship’liğini yapmıştır. 2005 yılında Gülhane Askeri Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde zorunlu askerlik hizmetini yapmış ve burada demans polikliniği kurulmasında rol almıştır. 2005-2010 yılları arasında Florence Nightingale ve Nöropsikiyatri Hastanelerinde çalışmıştır. 2010 yılından beri halen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde çalışmaktadır. Türk Tabipleri Birliği, Türk Nöropsikiyatri Derneği, Amerikan Nöroloji Akademisi üyesidir.

Doç.Dr. Barış Topçular

İlk öğrenimini Şenlikköy İlkokulu’nda, orta öğrenimini İstek Vakfı Florya Bilge Kağan Lisesi’nde tamamlamıştır. Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini 2006 yılında Istanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda tamamlamış, 2006 yılında İsviçre Basel Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroroloji Kliniği ve PharmaZentrum araştırma merkezinde görev yapmıştır. 2007-2011 tarihleri arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3. Nöroloji Kliniği’de ve Demans ve Hareket Bozuklukları polikliniklerinde çalışmıştır. Ekim 2011 tarihinden bu yana İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji A.B.D.’da görev yapmaktadır.

Burcu Cesur

Burcu cesur 1976 yılında Istanbul’da doğmuştur. Evli ve iki çocuk annesidir. Bilkent burslu Ekonomi Bölümünü bitirdikten sonra University California Berkeley’de İşletme master’ı yapmıştır. İlk iş hayatına Finansbank merkez şube kurumsal pazarlama bölümünde başlamış, sonrasında sırasıyla Citibank ve TEB Özel Bankacılık Genel Müdürlükte Bölge Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. Şu an halen Hedge Capital Portföy Yönetim Şirketi’nin Türkiye direktörü ve şirket ortağı olarak iş hayatına devam etmektedir.

Hüseyin Beşgül

1965 Istanbul doğumludur. İlk ve orta eğitimini FMV Işık Lisesinde tamamlamıştır. Istanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli endüstriyel ve ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Halen yurtdışında elektronik, tekstil ve tarımsal üretim alanlarında yatırımlarını sürdürmektedir.

Zuhal  Karamehmet

Zuhal Karamehmet

1948  Ankara  doğumludur.Orta ve lise öğremini T.E.D Ankara Maarif Kolejinde 1966 senesinde tamamlamış ve aynı yıl Orta Doğu Teknık Üniversitesi İdari İlimler Fakültesini kazanmıştır.

1970 senesinde O.D.T.Ü İdari İlimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olmuştur.

1972 senesinden beri Mersin’de yaşamaktadır.

Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okullarında pazarlama ve personel yönetimi konularında öğretim görevliliği yapmış ve Çukurova Holding’in bir kuruluşu olan Topaz T.A.Ş de İhracaat Danışmanı olarak çalışmıştır.

1977 senesinden itibaren Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu İçel Kulübünün üyesidir.Kulüp ve Federasyon seviyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş, Uluslararası  Soroptimist Kongrelerinde Türkiye’yi temsil etmiştir.

ÇYDD Mersin şubesinin  ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin şubesinin kurucu üyesi ve İçel Sanat Kulübünün Danışma Kurulu üyesidir.

Hazan Revna Demirören

1967, İstanbul doğumlu olan Hazan Revna Demirören, Saint Michel Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra İsviçre Amerikan Üniversitesi’nde İşletme ve Pazarlama eğitimi almıştır.

Çalışma hayatına Ulusoy Şirketler Grubu’nda başlayan Hazan Revna Demirören, 1993 yılından bu yana Ulusoy Lojistik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam etmektedir.

H. Revna Demirören, Make A Wish-Bir Dilek Tut Derneği, Polis Vakfı Derneği, Hayat Paylaşım Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Aysin Eksioglu

21 Haziran 1963 tarihinde Istanbul’da doğmuş ve Özel Kadıköy ACB Koleji’nde ilk ve orta okul eğitiminden sonra Özel Doğuş Lisesi’ne devam ederek 1980 yılında mezun olmuştur. İki yıl boyunca bir turizm acentesinin satış bölümünde görev almıştır. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Otel Yönetimi İhtisas programını bitirdikten sonra uzun seneler Antalya Asteria Otelleri’nde ve daha sonrasında ise kurduğu turizm acentesinde yöneticilik yapmıştır.

Şu anda ise Opet Akaryakıt Servis İstasyonu’nda işletmecilik yapmaktadır. Evli ve üç çocuk annesidir. Hoşlandığı sosyal aktiviteler arasında seyahat etmek ve spor yapmak önemli sıralarda yer almaktadır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.

• Genel Müdür

Füsun Kocaman

1957 yılında Kırıkkale’de doğan Füsun Kocaman, 1975 yılında Istanbul Amerikan Robert Lisesinden, 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi Enformasyon Sistemleri Enstitüsü’nden yüksek lisans derecesini almıştır. 1980 yılında göreve başladığı Türk Telekom’da 11 yıl proje mühendisi ve başmühendis olarak çalışmış, 1991 yılında Alo Bilgi Telekomünikasyon Sistemleri A.Ş.’de Teknik Müdür olarak görevlendirilmiştir. 1994 yılında Bilgi Üniversite’sini kuran çekirdek ekipte yer almış ve 2009 yılına kadar Üniversite’de Bilgi İşlem Müdürü, Genel Sekreter Yardımcısı, Online Eğitim Direktörü, CIO görevlerini yürütmenin yanı sıra, 15 yıl boyunca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme /İşletme Enformatiği bölümlerinde Business Information Systems, Communication and Information, Data Networks ve Business Intelligence dersleri vermiştir.

Ortağı bulunduğu Viyagroup Şirketler grubunda Yönetim Kurulu üyesi olarak Bina Yönetimi, Güvenlik Danışmanlığı, Elektronik Güvenlik ve Enerji Yönetimi konularında faaliyet göstermiştir.