YÖNETİM

• Başkan

Prof.Dr. Haşmet Hanağası

Prof. Dr. Haşmet A. Hanağası 1968’de Sakarya’nın Sapanca ilçesinde doğdu. 1993 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda başladığı uzmanlık eğitimini 1998 yılında tamamladı. 1998 yılında Londra Queen Square Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları biriminde araştırmacı olarak çalıştı. 1999 yılından itibaren İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde çalışmaktadır. Prof. Dr. Hanağası’nın 60’dan fazlası uluslararası dergilerde yayınlanmış olmak üzere 100’den fazla bilimsel makalesi, 6’sı uluslararası olmak üzere 10’dan fazla kitap bölümü vardır. Esas ilgi alanları Alzheimer hastalığının da içinde olduğu tüm demanslar, Parkinson hastalığı ve hareket bozukluklarıdır.

• Onursal Başkan

Prof.Dr. Murat Emre

Prof. Dr. Murat Emre 1956 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğmuştur. İlköğretimini Ereğli’de, orta öğrenimini Konya Maarif Koleji’nde ve Lise öğrenimini Ankara Fen Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Tıp Fakültesini birincilikle bitirmiştir.  Mesleki kariyerine yurtdışında devam eden Prof. Emre nöroloji uzmanlığı eğitimini Zürih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde almış bundan sonra İsviçre’de sırasıyla nörorehabilitasyon başasistanlığı ve klinik şefliği, araştırma görevlisi ve özel bir araştırma merkezinin “Sinir Sistemi Klinik Araştırmalar Bölümü” başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. İleri meslek eğitimi için İngiltere’de, Londra “Queen Square National Hospital for Nervous Diseases” hastahanesinde ve A.B.D. de, Boston Harvard Tıp Fakültesinde araştırmacı olarak çalışmıştır. 1989 yılında Doçent, 1996 yılında Profesör olan Murat Emre aynı yıl Türkiye’ye dönmüş ve İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda “Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları Birimini” kurmuştur. Bir süre Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde de bulunan Prof. Emre, halen bu Birimin Başkanlığını yürütmektedir. Beyin Araştırmaları Derneği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı’nın kurucusu olan Prof. Emre, Türkiye Alzheimer Derneğinin Onursal Başkanıdır.

Prof. Emre’nin ana araştırma alanları Parkinson Hastalığı ve Alzheimer  Hastalığı’dır. Başlıca bu hastalıklar konusunda olmak üzere çok sayıda uluslararası yayını olan Prof. Emre’nin başında bulunduğu çokuluslu bir ekibin 2004 yılında tamamladığı bir çalışmayla yeni bir ilacın Parkinson Hastalığına bağlı bunamada etkili olduğu gösterilmiştir.

• Başkan Yardımcısı

Ayşin Eksioglu

21 Haziran 1963 tarihinde Istanbul’da doğmuş ve Özel Kadıköy ACB Koleji’nde ilk ve orta okul eğitiminden sonra Özel Doğuş Lisesi’ne devam ederek 1980 yılında mezun olmuştur. İki yıl boyunca bir turizm acentesinin satış bölümünde görev almıştır. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Otel Yönetimi İhtisas programını bitirdikten sonra uzun seneler Antalya Asteria Otelleri’nde ve daha sonrasında ise kurduğu turizm acentesinde yöneticilik yapmıştır.

Şu anda ise Opet Akaryakıt Servis İstasyonu’nda işletmecilik yapmaktadır. Evli ve üç çocuk annesidir. Hoşlandığı sosyal aktiviteler arasında seyahat etmek ve spor yapmak önemli sıralarda yer almaktadır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.

• Sayman

Dr. Başar Bilgiç

Dr. Başar Bilgiç 1973 yılında Ankara’da doğmuştur. 1991 yılında Atatürk Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir. Aynı yıl kazandığı nöroloji uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında 2002 yılında tamamlamıştır. 2002-2004 yılları arasında aynı bölümün Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde fellowship’liğini yapmıştır. 2005 yılında Gülhane Askeri Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde zorunlu askerlik hizmetini yapmış ve burada demans polikliniği kurulmasında rol almıştır. 2005-2010 yılları arasında Florence Nightingale ve Nöropsikiyatri Hastanelerinde çalışmıştır. 2010 yılından beri halen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları biriminde çalışmaktadır. Türk Tabipleri Birliği, Türk Nöropsikiyatri Derneği, Amerikan Nöroloji Akademisi üyesidir.

Doç.Dr. Barış Topçular

İlk öğrenimini Şenlikköy İlkokulu’nda, orta öğrenimini İstek Vakfı Florya Bilge Kağan Lisesi’nde tamamlamıştır. Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini 2006 yılında Istanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda tamamlamış, 2006 yılında İsviçre Basel Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroroloji Kliniği ve PharmaZentrum araştırma merkezinde görev yapmıştır. 2007-2011 tarihleri arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3. Nöroloji Kliniği’de ve Demans ve Hareket Bozuklukları polikliniklerinde çalışmıştır. Ekim 2011 tarihinden bu yana İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji A.B.D.’da görev yapmaktadır.

• Eski Dönem Başkanı, Üye

Prof.Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu 1966 Eskişehir doğumlu olup, ilk-orta ve lise öğrenimlerini Konya’da tamamlamıştır. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Kendisi 1 yıl süre ile SSK Konya Kadın Hastalıkları Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında uzmanlık öğrencisi olarak göreve başlamıştır. Uzmanlık eğitimini 1996 yılında tamamlamış, 1999 da Doçent ve 2004 yılında da Profesör olmuştur. Halen aynı anabilim dalında “Yaşlılık Psikiyatrisi Programı” yürütücülüğünü yapmaktadır. Yurtiçinde, Türk Nöropsikiyatri Derneği, Biyolojik Psikiyatri Derneği, Alzheimer Derneği ve Alzheimer Vakfı,  yurtdışında ise American Psychiatric Association, American Pychogeriatric Society, International Psychogeriatric Assoc. üyesidir.

Hüseyin Beşgül

1965 Istanbul doğumludur. İlk ve orta eğitimini FMV Işık Lisesinde tamamlamıştır. Istanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli endüstriyel ve ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Halen yurtdışında elektronik, tekstil ve tarımsal üretim alanlarında yatırımlarını sürdürmektedir.

Dilek Şahinöz

Üye

Aysin İzer

1945 yılında İstanbul’da doğdu. 1965 yılında İstanbul Avusturya Lisesinden mezun oldu. Ardından Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirerek Ankara’da eczanesinde çalışmağa başladı. Daha sonra eşiyle ortak olarak kurduğu firmasında Türkiye’de “Biyolojik Arıtma Tesislerini” inşa eden ilk kuruluş ve  yine bu tesisler için “Dondurulmuş Bakterileri” Türkiye’ye ithal eden ve pazarlayan ilk firma oldular.

1993 yılında  “Avusturya Lisesi Mezunları Derneği” başkanı oldu. Sonra “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine” (ÇYDD) girdi ve 2004’de, iki dönem ÇYDD İstanbul Beşiktaş Şubesi başkanı olarak çalıştı. Aynı zamanda Beşiktaş İlçesi “İnsan Hakları Kurulunda” üye olarak yer aldı. Ardından 2009 yılında “Beşiktaş Kent Konseyi Yürütme Kurulunda” önce  üye ve sonra  genel sekreter olarak görev yaptı.

“Türkiye Alzheimer Derneği” ile 2012 yılında, eşi Alzheimer olunca tanıştı ve aktif olarak çalışmaya başladı. Şu anda Avusturya Liseliler Derneği Denetim Kurulu ve Kadın Platformu üyesidir. 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi “ İkinci Bahar Akademisine”  başladı ve “Yaşamımızda Bilim”, “Osmanlı Tarihi” ve “Türkiye Siyasetine Bakış” programlarını takip etti.

Evlidir ve 2 çocuğu ve bir torunu vardır. Emeklidir.  Almanca,  İngilizce bilmektedir.

Doç. Dr. Nil Tekin

1970 yılında Aydın Atça’da doğdu. İzmir Kız Lisesi’nin ardından, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1992 yılında bitirdi. Uzmanlık eğitimini 2001-2005 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda tamamlarken Hollanda, Danimarka ve İsveç’te aile hekimliği uygulama alanlarında uzmanlık eğitimi programlarına katıldı.

Türkiye temsilcisi olarak 2006-2009 tarihlerinde Genç Avrupalı Aile Hekimleri Hareketinde (Vasco de Gama Movement) yer aldı. Halen Dünya Aile Hekimleri Kadın Çalışma Grubunun (WONCA Working Party on Women) Avrupa koordinatörüdür. İzmir Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2005 yılından bu yana çalışmakta olup 2013 yılında Aile Hekimliği alanından Doçent ünvanını almıştır.

Halen Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Geriatri Bilim Dalı’nda Yaşlı Sağlığı doktorasını yapmaktadır. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nde 2007 yılından itibaren aktif görev almış, 2014-2018 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. İlgi alanları arasında yaşlı sağlığı, Alzheimer hastalarının kurumsal bakımı, evde bakım, palyatif bakım ve hospis uygulamaları yer almaktadır

• Genel Müdür

Füsun Kocaman

1957 yılında Kırıkkale’de doğan Füsun Kocaman, 1975 yılında Istanbul Amerikan Robert Lisesinden, 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi Enformasyon Sistemleri Enstitüsü’nden yüksek lisans derecesini almıştır. 1980 yılında göreve başladığı Türk Telekom’da 11 yıl proje mühendisi ve başmühendis olarak çalışmış, 1991 yılında Alo Bilgi Telekomünikasyon Sistemleri A.Ş.’de Teknik Müdür olarak görevlendirilmiştir. 1994 yılında Bilgi Üniversite’sini kuran çekirdek ekipte yer almış ve 2009 yılına kadar Üniversite’de Bilgi İşlem Müdürü, Genel Sekreter Yardımcısı, Online Eğitim Direktörü, CIO görevlerini yürütmenin yanı sıra, 15 yıl boyunca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme /İşletme Enformatiği bölümlerinde Business Information Systems, Communication and Information, Data Networks ve Business Intelligence dersleri vermiştir.

Ortağı bulunduğu Viyagroup Şirketler grubunda Yönetim Kurulu üyesi olarak Bina Yönetimi, Güvenlik Danışmanlığı, Elektronik Güvenlik ve Enerji Yönetimi konularında faaliyet göstermiştir.